Supply Chain Planning

Unicorn efficiënter en effectiever met Infor M3.

Supply Chain Planning

De voedingsmiddelenindustrie is voortdurend in beweging. Producenten hebben in toenemende mate te maken met schaarste aan grondstoffen, terwijl er vanuit de retail voortdurend druk is op de prijzen. Vooral bij verse producten moet er binnen de dag geschakeld worden op een andere behoefte van de consument. Morgen mooi weer betekent dat er vandaag nog andere producten in overvloed èn met de juiste houdbaarheid (shelf life) in het schap moeten liggen. Om niet verdrongen te worden van het schap moet de producent steeds sneller het assortiment en dienstverlening innoveren.

De bedrijfsprocessen en systemen moeten snel kunnen schakelen op basis van de juiste beslissingsinformatie. Dit stelt zware eisen aan de planning. De planningsoplossingen (SCP) dekken het hele scala af van strategische lange termijn planning en budgeting tot en met detail scheduling binnen de dag.

Planningsoplossingen binnen Infor M3

SCP in de voedingsmiddelenindsutrie

Alfa-Beta Solutions heeft vele jaren ervaring in het implementeren van planningsoplossingen (SCP) in de voedingsmiddelenindustrie. Subsegmenten en producenten kunnen daarbij zeer verschillen en vragen om andere planningsoplossingen. Een vleesverwerker heeft duidelijk andere vereisten dan bijvoorbeeld een zuivelfabriek of conservenproducent. 

Naar behoefte kunnen de zeer uitgebreide mogelijkheden in Infor M3 ERP (Enterprise Resource Planning) nog verder uitgebreid worden met specifieke planningsapplicaties. Dit kan desgewenst ook gefaseerd gerealiseerd worden, gedreven door waar het meeste resultaat te behalen is.

Wilt u meer weten?

Unicorn Grain Specialties, Roerink Food Family, Royal A-ware en anderen gingen u voor. Maak een afspraak met één van onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken voor uw bedrijf.