September 2011 – COROOS Conserven BV heeft na een diepgaande evaluatie besloten om met Alfa-Beta Solutions als implementatiepartner haar huidige automatiseringsoplossing te vervangen door de ERP-oplossing M3 van Lawson. Zij kiest daarmee voor een standaard oplossing met functionaliteit welke specifiek voor de voedingsmiddelenindustrie is ontwikkeld. Hiermee zet de producent van groente- en fruitconserven een volgende stap in haar ontwikkeling.

Belangrijke reden om de huidige programmatuur te vervangen is de noodzaak om mee te kunnen blijven groeien met de eisen vanuit de markt en het kunnen implementeren van best business practices in de food. “Door de keuze voor een moderne standaardoplossing verwacht COROOS haar groeiambities te kunnen blijven verwezenlijken. We hebben bewust gekozen voor een standaard oplossing voor de voedingsmiddelenindustrie, opdat we kunnen blijven profiteren van nieuwe functionaliteit die specifiek voor onze branche is ontwikkeld”, aldus Herman Holtus, directeur bij COROOS. “In de afgelopen maanden hebben wij Alfa-Beta Solutions leren kennen als een betrouwbare partner met veel inhoudelijke kennis van de branche. In een korte tijd hebben ze de specifieke karakteristieken van COROOS onderkend en aangetoond de vertaalslag naar onze praktijk te kunnen maken”.

Alfa-Beta Solutions is erg blij met de samenwerking met COROOS, omdat het een interessante partij is. Allereerst valt COROOS perfect binnen de doelgroep en daarnaast sluit M3 volledig aan bij haar processen. Voldoende aanknopingspunten om een goede ‘fit’ te maken! “Het is een uitdagende opdracht. COROOS komt uit een situatie waarin gewerkt werd met een ERP-pakket met veel maatwerk, terwijl de door ons gebruikte software standaard is en wordt ingericht naar het proces van de klant. De flexibiliteit van M3 (zowel in de functionaliteit als in de gebruikersbeleving) maakt de stap van maatwerk en een grootschalig gebruik van Excel naar standaard software eenvoudig”, aldus Marcel Koks, business consultant bij Alfa-Beta Solutions.

Middels de rapportage oplossingen van IBM Cognos gaat COROOS de enorme hoeveelheid informatie die beschikbaar is, structureren en aanbieden aan haar medewerkers. Andries van Iwaarden, IT manager bij COROOS: “We kunnen niet wachten tot we het juiste gereedschap in handen hebben om eenduidige analyses en rapportages te maken. Tijdens de workshops hebben we gezien hoe onze toekomstige informatievoorziening eruit komt te zien. Dat is de reden dat we volgende week al beginnen met de implementatie van IBM Cognos, om eerst de informatie uit onze huidige oplossing te ontsluiten”.

Over COROOS Conserven B.V.:

Sinds 1957 produceert het familiebedrijf COROOS Conserven B.V., opgericht door Cor Oostrom, groente- en fruitconserven. De productie wordt gerealiseerd in twee uiterst moderne vestigingen: Geldermalsen en Kapelle, welke zich midden in het groente- en fruitteeltgebied van Nederland bevinden. Beide fabrieken produceren een groot assortiment groente- en fruitconserven. Kenmerkend voor het bedrijf zijn een goede afstemming op de vraag van de consument en een grote efficiency. Hierdoor is COROOS Conserven een van de grootste private labelfabrikanten van Europa en heeft zij een sterke positie binnen de Europese retail-levensmiddelenmarkt opgebouwd.

Het assortiment van COROOS is onder te verdelen in verschillende categorieën: groenteconserven, fruitconserven en peulvruchten. De verschillende productgroepen worden zowel in blik, glas als kunststof geproduceerd en verkocht. Deze producten worden in diverse formaten aangeboden. Hierdoor kan COROOS snel inspelen op veranderende marktsituaties.

De grondstoffen worden geteeld en afgestemd op de behoeften van de verschillende landen, retailers en consumenten. De artikelen worden op contract speciaal voor de klant geproduceerd. Hiervoor wordt in nauw overleg en volgens productspecificaties, elke receptuur voor ieder product en retailer vastgelegd. De afdeling R&D onderzoekt voortdurend verbeteringen in de producten en productieprocessen. COROOS waarborgt de individuele recepturen voor alle Europese Huismerken en garandeert zo een constante kwaliteit. Middels de moderne en flexibele productieprocessen en de jarenlange ervaring kan COROOS Conserven snel inspelen op tekorten, veranderende marktsituaties en consumentenpatronen.