Traceability: survival of the fastest

Hoe fijnmazig, snel en betrouwbaar kunt u traceren, partijen blokkeren en zo de schade zo veel mogelijk beperken? Liefst nog vóór de producten de consument hebben bereikt?

Traceability

Consumenten stellen steeds hogere eisen aan voedselveiligheid. Herkomst en versheid moeten zeer snel en accuraat aangetoond kunnen worden. Besmettingen zoals de EHEC bacterie, tonen aan hoe kwetsbaar de reputatie van een voedingsmiddelenproduct is. Afgezien nog van de financiële gevolgen die een dergelijk probleem kan hebben voor de onderneming of zelfs de gehele bedrijfstak.

Tracking & Tracing – Survival of the Fastest

Veel voedingsmiddelenproducenten zijn dan ook zeer actief in het verbeteren van de registratie van de partijinformatie. Door bijvoorbeeld de implementatie van SSCC met de toeleveranciers, in de fabriek en in het distributiekanaal. Om van de papieren registratie af te komen, wordt er steeds meer gebruik gemaakt van barcode scanning en kwaliteitsinformatiesystemen.

Traceability

Hoe fijnmazig, snel en betrouwbaar kunt u traceren, partijen blokkeren en zo de schade zo veel mogelijk beperken? Liefst nog vóór de producten de consument hebben bereikt?

Infor M3 Graphical Lot Tracker helpt organisaties in de voedingsmiddelenindustrie om compliant te zijn met de traceability-voorschriften voortkomend uit EU, FDA en ISO wet- en regelgeving.

Bekijk de demo »

Betrouwbare traceability

Belangrijk is ook dat de traceability informatie betrouwbaar is. Infor M3 Graphical Lot Tracker controleert bij het inladen van de gegevens uit de bronsystemen of de relaties tussen de partijen in de keten compleet en consistent zijn. Hierdoor kan men voortijdig hiaten in de traceability oplossen en bijsturen in de registratie. Dit alles bespaart veel tijd tijdens audits en een beter bewijs van compliance is nauwelijks denkbaar.

Infor M3 Graphical Lot Tracker

Infor M3 Graphical Lot Tracker toont visueel de relaties tussen de diverse partijen in de keten van grondstoffen naar geleverde partijen eindproduct tot op SSCC niveau. De brongegevens kunnen uit M3 komen via de standaard connector. Maar ook uit andere bronsystemen, zoals die van leveranciers of uit een kwaliteitsinformatiesysteem. De gebruiker kan zeer snel zoeken in Infor M3 Graphical Lot Tracker, zodat met een paar muisklikken vanaf een verdachte partij eindproduct de herkomst van de grondstoffen getraceerd kan worden. En andersom weer naar mogelijk andere besmette partijen eindproduct.

Demo video – Infor Graphical Lot Tracker 
Bekijk hoe de gebruiker binnen enkele seconden de partijen die nog voorradig zijn kan blokkeren na een klacht over het product.

Wilt u meer weten?

De Graafstroom, Roerink Food Family en anderen gingen u voor. Maak een afspraak met één van onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken voor uw bedrijf.