New York, 26 januari 2017 – De Maisons et Domaines Henriot Group (voorheen ‘La Vigie’) heeft gekozen voor Infor M3 als ERP-oplossing. Het wijnhuis is gespecialiseerd in de productie en distributie van wijnen en likeuren met merken als Champagne Henriot, Bouchard Père et Fils, William Fèvre, Château de Poncié en Lejay-Lagoute.

Het ERP-project werd geïnitieerd in 2015 toen een nieuw managementteam verantwoordelijk werd voor het ontwerpen en inzetten van diverse tools waarmee de verschillende merken moesten worden verenigd, de processen gestroomlijnd en de prestaties geoptimaliseerd. Eind 2015 startte het selectieproject met zes softwareleveranciers.

“Er was een onmiddellijke behoefte aan één managementplatform om de transformatie van de groep te ondersteunen. Met verschillende systemen en meer dan veertig bedrijfsapplicaties kozen we ervoor ons te richten op een standaardoplossing die al onze functies en wensen kon integreren, in plaats van een specifieke bedrijfsapplicatie stap voor stap te ontwikkelen”, aldus CIO Sandrine Lesnik die verantwoordelijk is voor het project.

Infor M3 bleek de belangrijke bedrijfsprocessen van de groep standaard te kunnen ondersteunen, wat een van de voornaamste redenen was voor de keuze, samen met de inzet van Infor en partner Helant om brede bedrijfsfunctionaliteit te integreren. “Daarnaast werden we verleid door de grafische gebruikersinterface van Infor M3 en de inzet van de teams om aan onze specifieke wensen en eisen tegemoet te komen, met name op het gebied van CRM”, luidt het nog.

De implementatie van Infor M3 vindt stapsgewijs plaats en de go live zal naar verwachting aan het begin van 2018 zijn.

Bron: Infor.com