Internationale zuivelfabrikant stroomlijnt bedrijfsvoering met branchespecifieke ERP-oplossing

Barneveld, 11 maart 2019Infor, leverancier van branchespecifieke cloudapplicaties, kondigt aan dat zuivelfabrikant Emmi de enterprise resource planning (ERP) oplossing Infor M3 bij een aantal dochterondernemingen implementeert om zijn internationaal groeiende bedrijfsvoering te stroomlijnen. De eerste live-gang vond eind 2018 plaats bij de Emmi-locatie in de UK. Dit jaar volgen respectievelijk de dochterondernemingen van Emmi in Canada en de VS en in 2020 Emmi Benelux.

Het van oorsprong Zwitserse Emmi is de grootste zuivelverwerker van Zwitserland en staat wereldwijd bekend als producent van premium zuivel- en kaasproducten. In Zwitserland produceert en verhandelt het bedrijf een uitgebreid assortiment zuivelproducten, voornamelijk voor de detailhandel en de voedingsmiddelenindustrie. Buiten Zwitserland concentreert Emmi zich op merkconcepten en specialiteiten, zoals de Emmi kant-en-klare kaasfondue, grotgerijpte kaasspecialiteiten en de verschillende CAFFÈ LATTE koude koffieproducten. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 6.100 mensen in dienst.

Sommige internationale dochterondernemingen van Emmi hadden geen up-to-date bedrijfssoftware en hadden behoefte aan een professionele, gestandaardiseerde ERP-oplossing om hun snelle groei te ondersteunen. Emmi koos ervoor om niet te investeren in een veelvoud aan oplossingen die moeilijk te integreren zouden zijn, maar voor één oplossing voor deze internationale locaties. Emmi nam een jaar de tijd om te inventariseren waar de behoeftes van de verschillende locaties lagen. Van de vier mogelijke oplossingen voldeed Infor M3 het best aan alle vereisten. Daarnaast kon Infor een succesvolle business case maken voor de internationale uitrol. Infor M3 werd ook beschouwd als eenvoudiger te gebruiken dan het SAP-systeem dat op het hoofdkantoor in Zwitserland wordt gebruikt.

“Infor M3 beschikt naast uitgebreide F&B-functionaliteiten over sterke referenties in de zuivelindustrie”, aldus Kees van den Houten, country manager Benelux bij Infor. “Emmi is een bekende speler in de particuliere en zakelijke zuivelmarkt met internationale kantoren en productielocaties. Deze dochters groeien door overnames en hebben elk hun eigen werkwijze wat het faciliteren van verdere groei en het stroomlijnen van de bedrijfsvoering bijzonder uitdagend maakt. Ik ben er trots op dat Emmi voor Infor heeft gekozen en dat we ze kunnen helpen hun doelstellingen te realiseren.”

Infor M3 is eenvoudig in gebruik met alle voordelen van een volwassen ERP-systeem. Het zeer complete systeem – met specifieke features voor de voedingsmiddelenindustrie – maakt een volledige integratie mogelijk zodat het ook kan samenwerken met financiële en inkoopsystemen. Dit stelt Emmi in staat volledige controle te hebben op zijn bedrijfsvoering waarbij het maken van salesprognoses en rapportages ook eenvoudiger wordt. Bovendien is er speciale aandacht voor kwaliteitsbewaking in het productie- en het logistieke proces, en voor tracking en tracing; essentiële aspecten in de zuivelindustrie.

Infor’s dochteronderneming, Infor Alfa-Beta, is gespecialiseerd in de F&B-industrie en was de aangewezen implementatiepartner voor Emmi. Na een inventarisatie bij het bedrijf werd besloten de eerste implementatie in het Verenigd Koninkrijk te doen. Infor Alfa-Beta ging op zijn karakteristieke manier te werk; de implementatie werd in partnership gepland en uitgevoerd met de uitdrukkelijk wens om zoveel mogelijk kennis over te dragen om volgende implementaties steeds meer zelfstandig te realiseren. Het eigen implementatieteam en een deployment-team van Emmi uit Zwitserland pakten dit in een ‘pressure cooker’-project aan. De go-life is in een recordtijd van 4 maanden en naar volle tevredenheid gerealiseerd. Deze maand nog zal de implementatie worden gestart bij Emmi in Montreal, Canada, en vervolgens in Californië waar Emmi een eigen productielijn heeft en momenteel nog niet met een geïntegreerd ERP-systeem werkt. In 2020 is Emmi Benelux aan de beurt. Deze vestiging is qua volume groter dan de andere vestigingen.

Simon Berweger, senior projectmanager Corporate Development bij Emmi, over de samenwerking: “We zijn heel enthousiast over Infor M3. De software doet wat we ervan hadden verwacht en blijkt nu al een waardevolle aanwinst te zijn. Bovendien is het heel gebruiksvriendelijk, ook voor mensen die minder computervaardig zijn. Bij de go-live in het Verenigd Koninkrijk zien we nu al dat bepaalde werkzaamheden een stuk minder tijd in beslag nemen dan voorheen. Samen met Infor Alfa-Beta hebben we besloten een lean benadering voor het project te hanteren met als doel de eerste go-live snel te realiseren. We wilden deze eerste deadline absoluut halen om een precedent te scheppen voor de verdere uitrol.”

“We hebben hoge verwachtingen van wat M3 ons in de toekomst kan bieden. Op dit moment richten we ons op het managen van de implementatie. Als de laatste go-live achter de rug is en iedereen zich het systeem eigen heeft gemaakt, gaan we ons focussen op hoe we het verder kunnen optimaliseren voor ons bedrijf, processen kunnen verbeteren, nieuwe inzichten kunnen verkrijgen en meer kostenbesparingen kunnen realiseren.”

###

Over Infor
Infor bouwt zakelijke branchespecifieke software die geschikt is voor de cloud. Het bedrijf telt 17.300 medewerkers en heeft 68.000 klanten in meer dan 170 landen. Voor meer informatie, zie www.infor.com.

 

Voor meer informatie voor de pers
Lubbers De Jong
Anke van Heerebeek
anke@lubbersdejong.nl
020 2050428