MOGUNTIA FOOD GROUP AG, producent van o.a. kruiden, specerijen, marinades en sauzen voor met name de vleesverwerkende industrie in Basel, Zwitserland, heeft besloten Infor’s Food & Beverage Suite in de cloud te implementeren. De implementatie van het ERP-systeem Infor M3, dat deel uitmaakt van de CloudSuite, biedt MOGUNTIA de mogelijk om systemen te integreren en transparantie in de hele onderneming te vergroten. Hierdoor zal MOGUNITIA meer grip krijgen op haar twaalf grootste filialen in Europa en op een efficiëntere wijze kunnen voldoen aan de verschillende certificering- en kwaliteitseisen.

Het kunnen voldoen aan certificeringsnormen voor productieprocessen, zoals de International Featured Standards (IFS) of het British Retail Consortium (BRC), is in de voedingsmiddelenindustrie van essentieel belang. Met behulp van de Infor applicatie-suite, specifiek ontwikkeld voor de food industrie, worden alle gerelateerde systemen en processen voor productie, opslag, logistiek en financiën geïntegreerd. Deze oplossing zal bij alle filialen van de groep geïmplementeerd worden.

“In een sector waar productienormen zo belangrijk zijn, is constante monitoring van alle processen een absolute must.” Onze suite voor de voedingsindustrie past perfect bij dit doel, “zegt Jörg Jung, Managing Director Centraal- en Oost-Europa, Infor.

Door de ERP-oplossing op één lijn te brengen met Infor Optiva, een PLM-oplossing voor het gehele productieproces, en FactoryTrack, een mobiliteitsoplossing voor het magazijn, kan MOGUNTIA grondstoffen en processen beter en nauwkeuriger volgen. Hierdoor kan zeer snel en adequaat gereageerd worden op veranderingen. Bovendien zorgt Infor d/EPM (Dynamic Enterprise Performance Management) ervoor dat alle productiesites organisatiebreed van essentiële informatie worden voorzien. Sinds eind 2016 wordt Infor d/EPM in de Duitstalige regio gebruikt ter ondersteuning van de financiële accounting, om rapportage sneller en efficiënter te laten verlopen. Met name de sales profiteert binnenkort van de functies voor kosten- en baten berekening, met de mogelijkheid om productie- en inkoopcijfers in te zien. Infor ION, de open middleware van Infor, biedt de interfaces die nodig zijn om alle componenten soepel te laten werken.

Een moderne IT-infrastructuur: geïntegreerd, efficiënt en vooral klaar voor de toekomst.

“Het applicatiepakket helpt ons bij het extern certificeren van onze interne processen. Ook onze klanten profiteren hiervan omdat ze er zeker van kunnen zijn dat onze productie voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen”, zegt Ralph Buchholz, eigenaar van de MOGUNTIA Food Group. “De oplossing helpt ons ook om analyses sneller en grondiger dan ooit uit te voeren.”

Over MOGUNTIA FOOD GROUP AG

MOGUNTIA levert al meer dan 114 jaar smaakstoffen, marinades en starterculturen voor zowel de vlees-, vis- en levensmiddelenindustrie als de retailmarkt van de hoogste kwaliteit. Een ander belangrijk gebied voor MOGUNTIA is foodservice; producten van topkwaliteit zoals soepen, sauzen en dessert voor restaurants, traiteurs en alle soorten kantinediensten. Lees meer op: www.moguntia.com

 

Bron: Infor