Logistiek.nl heeft een artikel geschreven over de klantendag van Alfa-Beta Solutions, waar dieper in is gegaan op de micro-vertical focus van Infor.

Alfa-Beta profiteert van diepe branchefocus Infor Supply chain

IT-dienstverlener Alfa-Beta Solutions uit Arnhem krijgt steeds meer klanten in de foodsector die gebruik maken van het ERP-pakket M3 van Infor. Deze Amerikaanse ERP-ontwikkelaar blijft hard inzetten op ‘microverticals’ zoals de zuivel en dat werpt z’n vruchten af, bleek vorige week tijdens de klantendag van Alfa-Beta. In de nieuwste versie van het ERP-pakket Infor M3 zit een nieuwe module: Teler Contracten Management. “Veel producenten in de voedingsmiddelenindustrie maken afspraken met boeren en tuinders over wat ze van hen gaan afnemen”, vertelt algemeen directeur Han Haukes van Alfa-Beta Solutions op het dakterras van Wijnfort Lent, waar het zijn jaarlijkse klantendag organiseert. “Hier worden vaak voorschotten voor betaald of er worden zaden geleverd die dan achteraf verrekend moeten worden in de eindafrekening. Omdat standaard ERP veel moeite heeft om dit proces te ondersteunen hebben veel foodbedrijven hier een maatwerkoplossing voor ontwikkeld. Hierin kunnen bijvoorbeeld afspraken worden vastgelegd over hoe om te gaan met kwaliteitsverschillen, areaalregistraties en gebruik van beschermingsmiddelen.”

Pareltje in de koffer

De Teler Contracten-module is een typisch voorbeeld van een specifieke ERP-functie voor een specifieke branche, waar de Amerikaanse softwareontwikkelaar Infor er de afgelopen jaren zoveel van heeft afgeleverd. Alfa-Beta Solutions uit Arnhem is reseller en implementatiepartner van Infor voor het ERP-pakket Infor M3, dat ooit is ontwikkeld door het Zweedse Intentia en dat via allerlei overnames uiteindelijk bij Infor terecht is gekomen. “M3 is het pareltje in de koffer van Infor”, stelt mededirecteur Frank Resink van Alfa-Beta. “Het is op dit moment hun meest verkochte product en het is voor ons goed om te zien dat Infor zoveel investeert in microverticals als de zuivel, de vleesverwerking of de agrofood. Hierdoor is het voor onze klanten niet nodig maatwerk te ontwikkelen; de functionaliteiten zitten standaard in Infor M3.” Typische klanten die Alfa-Beta Solutions bedient zijn De Zuivelhoeve, Verstegen Spices & Sauces, Coroos Conserven en Huuskes. Nieuwe klanten die in Lent werden gepresenteerd zijn Cock’s Vleeswaren, Unicorn, A-ware Food Group en Oerlemans. – door HARM BEERENS 11 juni laatste update: 11 jun 2015 http://www.logistiek.nl